woensdag 8 november 2017

Orzo met kruidige tomatensaus en feta

2 blikken tomaatblokjes
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel ketoembar
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui gesnipperd
2 tenen knoflook fijngehakt
snufje chilipoeder
1 volle theelepel gedroogde oregano
200 gram orzo of risoni*
200 gram fetakaas

Verhit olie in de pan en fruit ui met knoflook, chilipoeder, ketoembar en komijnpoeder.
Laat op laag vuur bakken.
Voeg de blikken tomaatblokjes toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat de saus 20 minuten op laag vuur pruttelen.

Kook de orzo/risoni volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Zodra de orzo klaar is schep je hem uit de pan met een schuimspaander en voeg toe aan de saus.
Schep dan een kop kookwater uit de pan en voeg toe aan de saus met de orzo.
Door het zetmeel in het water van de pasta bind de tomatensaus enigzins.

Breng het geheel nog een paar minuten aan de kook en schep in borden.
Verkruimel de feta over de de borden.

*Orzo of risoni is een pasta soort die op rijst lijkt

Bron: Anna Jones The Modern Cook's Year

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen