donderdag 7 december 2017

Aardappel tomaten curry

2-3 personen

1 fles passata
4 tenen knoflook
volle theelepel gemberpasta
afgestreken theelepel sambal 
1/2 theelepel korianderzaadjes
olie
1/2 theelepel mosterdzaadjes
1/2 theelepel komijnzaadjes
1/2 theelepel fenegriek zaadjes
volle theelepel ketoembar
1/2 theelepel geelwortel
3 medium aardappels geschild en bijna gaar gekookt 
1/2 theelepel zout
2 kopjes water
pot/blik linzen
2 eetlepels sojaroom

Verhit de olie in een koekenpan 
Voeg mosterd, fenegriek en komijnzaadjes toe en bak tot ze poffen (houd een deksel op de pan!)
Voeg dan geelwortel en ketoembar toe en mix door elkaar.

Giet de passata, water, gekookte aardappels en linzen bij de kruiden en brebng op smaak met peper, zout, knoflook, gemberpasta en sambal.

Laat 15 minuutjes op laag vuur pruttelen en giet dan de sojaroom erdoor.

Serveer met rijst of naanbrood


Geen opmerkingen:

Een reactie posten