maandag 8 januari 2018

Amandeldadels

Ik vind het altijd leuk om eetbare kerst kadootjes te geven.
Dit jaar werden het amandeldadels in een jasje van chocolade.

2 eetlepels geschaafde amandelen
175 gram amandelspijs
1/2 theelepel geraspte sinaasappelschil
1 eetlepel sinaasappellikeur
20-25 ontpitte dadels
100 gram bittere chocolade van 70 %
bakpapier

Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan goudgeel.
Laat afkoelen.
Amandelspijs in een kom doen.
Meng sinaasappelrasp, likeur en amandelsnippers door de spijs.
Vul de opening van de dadels met amandelspijs.

Bekleed een bord of plaat met bakpapier.
Smelt de chocolade 'au bain marie' of in de magnetron, 1-2 minuten op vol vermogen met tussentijds door roeren.
Doop de dadels in de chocolade en haal ze er met een vorkje uit.
Laat enigzins uitdruipen en leg dan op het bakpapier.
Zet het bord als alle dadels klaar zijn in de koelkast om hard te laten worden.

Wij gebruikten drie soorten chocolade, wit, melk en puur.
Ik roerde nog een handje rozijnen door de overgebleven chocolade.
Lekker eigen gemaakte chocolade rozijnen.
Of giet wat melk bij het restje chocolade en maak er chocomelk van.
Weggooien is zonde en er is altijd wel een oplossing!

Bron: De Smaak van December

Geen opmerkingen:

Een reactie posten