donderdag 18 januari 2018

Eton Mess met kersen

3-4 porties

1 eiwit
200 ml slagroom
poeder/suiker
kersen op siroop

Ontvet mixhaken en kom met citroen, 
Ontvetten is heel belangrijk want niet goed ontvet geeft geen stijf eiwit.
Klop het eiwit schuimig en voeg dan lepeltje voor lepeltje 50 gram poedersuiker toe.
Blijf op de hoogste stand mixen tot het eiwit glanst en zo stevig is dat het niet uit de kom valt als je de kom ondersteboven houd.
Zet de oven op 100 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het eiwit er in een laag van ca 1 cm dik op uit.
Bak ca 1 1/2 uur in de oven.
Haal het eiwit de oven, laat afkoelen en breek dan in stukjes.

Klop slagroom stijf met 2 eetlepels suiker. 
Meng de stukjes eiwitschuim door de slagroom.

Schep wat roommengsel in dessertglaasjes en een eetlepel kersen erop.
Sprenkel er eventueel nog wat kersenliqeur over.

Prima toetje om van restjes eiwit en/of slagroom af te komen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten