dinsdag 16 januari 2018

gnocchi met truffel in een champignon roomsaus

Ik had wat aardappeltruffelpuree over.
Daar maakte ik deze heerlijke gnocchi mee.

500 gram aardappelpuree
100 gram bloem
1 eidooier
verse zwarte truffel geraspt of op olie (truffelcarpaccio EkoPlaza)
1 eetlepel truffelolie
peper en zout
30 gram geraspte parmezaanse kaas

1 ui gesnipperd
teen knoflook geperst
bakje champignons in stukjes
125 ml slagroom

Meng aardappelpuree met eidooier en bloem.
Kneed goed door en meng er dan de truffelolie, parmezaanse kaas, truffelcarpaccio en peper en zout door.
Kneed een stevig deeg van het mengsel en voeg zo nodig extra bloem toe.
Maak een duimdikke rol van het deeg en snij in stukjes van ca 1 1/2 cm dik.
Rol de stukjes over de achterkant van een vork of gebruik een gnocchiplankje zodat je de ribbeltjes in de gnocchi krijgt.
Heb je hier geen zin in sla je deze handeling over.

Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook.

Ondertussen maak je de saus.
Fruit ui en knoflook in wat olie of boter.
Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee.
Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.

Zodra het water kookt doe je de gnocchi er in gedeeltes in.
Zodra de gnocchi boven komt drijven haal je ze met een schuimspaan uit de pan en schep in de champignonsaus.
Ga door tot alle gnocchi gekookt zijn. 
Voeg eventueel wat kookwater van gnocchi toe aan de champignonsaus, dat bind de saus een beetje.
Roer alles voorzichtig door en laat goed warm worden.
Schep in borden en serveer met een salade.

Ik gebruikte een restje van de aardappeltruffelpuree die ik maakte.
Heb je geen puree, kook dan 500/600 gram aardappels gaar in de schil .
Pel de aardappels en stamp fijn met een klontje boter en een scheutje melk.
Volg verder het recept hier boven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten