maandag 29 januari 2018

Groentebouillon van schillen, kontjes en stronkjes

Gooi de (gewassen) schillen, stronkjes en kontjes van de groenten eens niet weg maar verzamel ze in een ziplock zak die je in de diepvriezer bewaart.
Iedere keer als je een ui schilt of een wortel, kool, steeltjes van kruiden etc doe je ze in een zak
 Bewaar de zak in de vriezer tot ie vol is.
(Witlof of radichio is niet zo lekker, te bitter)

Doe de schillen, kontjes en stronkjes in een pan en giet er water bij afhankelijk van  de hoeveelheid groenteschillen.
Gauw toch een 1/2-1 liter water
Breng het water aan de kook en zet dan laag. Laat de bouillon ca 30-60 minuten trekken
Voeg eventueel nog wat foelie, kruidnagel, of laurierblad of andere kruiden/specerijen toe die je lekker vind.
Zeef de bouillon in een vergiet en gooi de groenten weg.
Breng de bouillon op smaak met peper en zout.
Je kan deze bouillon natuurlijk gebruiken voor soep maar ook ragout, bechamel, risotto, een roux of je vriest hem in porties in zodat je altijd verse groentebouillon in huis hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten