donderdag 1 februari 2018

Brood van zoete aardappelen, cranberries en pecannoten

3 eieren of 3 eetlepels appelmoes voor een vegan versie
1 1/2 dl plantaardige olie
200 gram lichtbruine suiker
300 gram zoete aardappel geschild en geraspt
100 gram pecannoten grof gehakt
3 eetlepels gedroogde cranberries
180 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel versgeraspte nootmuskaat
1/2 theelepel koek/speculaaskruiden

Oven op 160 graden
Vet een cakeblik in met wat olie en bekleed met bakpapier

Klop de eieren of de appelmoes los met de olie, suiker en geraspte zoete aardappel.
Voeg de pecannoten en cranberries toe.
Meng de droge ingredi:enten in een kom en schep dan door het natte mengsel tot een mooi beslag.
Giet het besla in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Zet het brood in de oven en bak 1-1 1/4 uur in de oven.
Prik met een satèprikker in het brood, het moet er schoon uitkomen anders het brood nog een paar minuten terug zetten in de oven.
Laat het brood nog 5 minuten in de vorm staan voordat het gestort word.
Laat helemaal afkoelen voordat je het brood kan aansnijden.

Ik gebruikte appelmoes in plaats van eieren. Appelmoes heeft een bindende werking net als de eieren.

Bron: Uit de Oven Rachel Allen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten