woensdag 14 maart 2018

High Tea - Eccles cakes

Voor ca 24 stuks
300 gram diepvries deeg
1 ei losgeklopt

Vulling
40 gram gesmolten boter
75 gram krenten
75 gramdonkerbruine basterdsuiker
40 gram gekonfijte citrusschil fijn gehakt
fijn geraspte schil van sinaasappel
1/2 theelepel kaneel
paar draaien nootmuskaat uit de molen

2 eetlepels melk
2 eetlepels rietsuiker

Verwarm de oven op 200 graden.
Meng alle ingrediënten voor de vulling en zet op zij.
Laat het deeg ontdooien en rol uit tot een lap van 2- 3 mm dik.
Steek rondjes van ca 8 cm uit het deeg.
Druk restanten tegen elkaar en rol weer uit tot een lap.
Steek er opnieuw rondjes uit en ga door tot alles op is.
Schep in het midden van elke deegplak een theelepel van de vulling.
Bestrijk de randen rondom met water of losgeklopt ei en verpak de vulling in het deeglapje.
Keer de bolletjes om met de naad naar beneden en druk ze met een deegroller uit tot ca 5 cm doorsnee.
Bestrijk de bovenkant met melk en bestrooi met rietsuiker.
Kerf met een scherp mes inkepingen in het deeg van ca 1 cm doorsnede.
Leg de Eccles cakes op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg voor wat tussenruimte.
Bak de cakes  in de oven in 10 - 12 minuten goudbruin.
De krenten en suiker karameliseren door de kerven in het deeg
 Schep ze voorzichtig op een taartrooster om ze af te laten koelen.

Bron - Uit de oven Rachel Allen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten