donderdag 8 maart 2018

High Tea - gemberbrood

125 gram lichtbruine basterdsuiker
125 gram ha
vermout
125 gram volkorenmeel
1 theelepel gemalen gember
1/2 theelepel bakpoeder
150 gram ongezoute roomboter in blokjes
25 gram stemgember uitgelekt en fijn gehakt (1-2 bolletjes)
ovenvorm van 20 cm ingevet met boter

Oven op 180 graden

Doe meel, havermout, gember en bakpoeder in de kom van een foodprocessor en puls een paar keer tot alles gemengd is.
Voeg de boter toe en laat de machine draaien tot het mengsel op fijn zand lijkt.
Haal 4 eetlepels van het zandmengsel uit de kom en bewaar voor later.
Voeg nu de stemgember toe en laat alles goed mengen met elkaar.
Doe het kruimelige deeg in de ovenvorm en druk met de achterkant van een lepel aan.
Strooi de zand kruimeltjes over het deeg.

Bak het brood 25 minuten tot het goudbruin is.
Haal het blik uit de oven en snij er met een mes vierkantjes of rechthoekjes uit.
Laat helemaal afkoelen en verwijder de koek dan uit het blik.
Bewaar in een luchtdichte trommel.

Bron - The Great British Book of Baking

Geen opmerkingen:

Een reactie posten