donderdag 1 maart 2018

High Tea - Scones

Ca 8-10 stuka

250 gram zelfrijzend bakmeel
flinke snuf zout
50 gram suiker
50 gram koude ongezouten roomboter in blokjes
1 ei medium
100 ml karnemelk
bakje mascarpone
lekkere aardbeien jam (Bon Maman - Fiordifrutta)


Oven op 220 graden
Zeef zelfrijzend bakmeel, zout en suiker boven een kom.
Voeg de boter toe en wrijf de boter door het bloem.
Zodra het op kruimeltjes gaat lijken klop je het ei met de karnemelk los en giet bij het meelmengsel.
Kneed met je handen tot een zacht deeg.

Je kan natuurlijk ook een KitchenAid of andere keukenmachine gebruiken om het werk te laten doen zoals ik deed.

Bestrooi een werkblad met wat bloem en kneed het deeg nog een paar seconden goed door.

Bebloem je handen en druk het deeg dan uit tot een lap van 3 cm dik.
Met een deegsteker, kopje of glas van circa 6 cm doorsnede steek je rondjes uit het deeg.
Kneed de restjes deeg bij elkaar, maak weer een lap van 3 cm en steek er weer deegrondjes uit.
Ga door tot al het deeg op is.


Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de deegrondjes op de plaat.
Bak de scones 10-12 minuten en haal ze dan uit de oven.
Laat de scones afkoelen op een rooster.


Halveer de scones en besmeer met een laagje mascarpone en jam.


(Helaas hebben we geen Marks&Spencer meer om 'çlotted cream' te kopen maar de mascarpone is een prima oplossing)

Bron - The Great British Book of Baking

Geen opmerkingen:

Een reactie posten