dinsdag 3 april 2018

Dahl

1 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
2 theelepel garam masala
1 liter groentenbouillon
250 gedroogde rode linzen
1 rode peper fijn gesneden
2 cm verse gember fijn geschild en geraspt
1 blik gepelde tomaten
1 theelepel ketoembar
200 gram panklare spinazie
4 eetlepels volle yoghurt
naanbrood voor erbij

Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten.
Voeg de garam masala toe en bak kort mee.
Spoel de linzen af met water.
Schenk de bouillon in de soeppan en voeg de linzen, rode peper, gember, ketoembar en alle tomaten toe.
Kook de linzen circa 20 minuten gaar.
Voeg aan het einde van de kooktijd de spinazie toe en breng de dahl op smaak met peper en zout.
Verdeel de dahl in kommen en serveer met een schep yoghurt en naanbrood.

Bron: Boodschappen Magazine Maart 2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten