dinsdag 15 mei 2018

Gnocchi ala Genovese

foto van GroenVoer.2 personen

Pesto:
handvol verse basilicum
2 tenen knoflook
4 eetlepels olijfolie
100 gram geraspte pecorino
1,5 eetlepel pijnboompitten
peper naar smaak

1 pak gnocchi 500 gram
300 gram sperziebonen
geroosterde pijnboompitjes
parmezaanse kaas geraspt
rucola

Begin met het maken van de pesto.
Doe een handvol verse basilicumblaadjes in een keukenmachine met de knoflook, pijnboompitten, pecorino, peper en olijfolie.
Maal tot een grove of gladde pesto, waar je voorkeur naar uitgaat.
(Italianen maken de pesto in een vijzel wat een wat grovere structuur geeft)
Zet weg tot gebruik

Halveer de boontjes en snij de kontjes er af.
Doe de boontjes in een pan met water, breng aan de kook en laat ca 15 minuten koken.
Giet de boontjes af maar bewaar ze in de pan.

Zet een pan op met water.
Zodra het water kookt doe je gnocchi er in.
Zodra de gnocchi boven komen drijven zijn ze gaar, dat duurt een minuut of 3.
Schep de gnocchi uit het water en doe ze bij de boontjes.
Schep een paar eetlepels pesto door de gnocchi/boontjes en maak alles nog even goed warm.

Leg wat pesto op borden en schep het gnocchi mengsel er op.
Strooi de parmezaanse kaas en de pijnboompitten erover.

Bron bewerkt recept: Grand Italia




Geen opmerkingen:

Een reactie posten