zondag 3 juni 2018

Aardappel omelet

1 kilo aardappels geschild
1 grote ui gepeld en in ringen gesneden
250 ml olijfolie
5 eieren
zout en peper
gietijzeren pan

Snij de aardappels in plakjes en kook ze 5 minuten.
Giet de aardappels af.

Verhit de helft van de olijfolie in een gietijzeren pan en laat heet worden.

Voeg de aardappels en ui toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat de aardappels niet te bruin worden.

Kluts de eieren los in een kom.
Schep het aardappelmengsel uit de pan en meng door de geklutste eieren.
Verhit de oven op 220 graden
 
Giet de rest van de olie in de pan en schep dan het aardappel/eimengsel erdoor.
Bak kort en zet de pan dan in de oven.
Bak circa 15 minuten tot de bovenkant droog is.
Strooi er wat verse peterselie over.
Snij in punten of laat helemaal afkoelen en snij in blokjes en serveer als tapa

Wij aten de omelet met gegrilde pimentos en een salade met avocado

Geen opmerkingen:

Een reactie posten