maandag 18 juni 2018

Melitzanosalata- gepureerde aubergine

foto van GroenVoer.
 1 grote aubergine
2 eetlepels olijfolie
1/2 kleine rode ui gepeld en gesnipperd
1 knoflook teen gepeld en gesnippperd
1 kleine tomaat ontveld en in blokjes
2 theelepels citroensap
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel gedroogde oregano 


Verwarm de oven op 220 graden.
Was en prik gaatjes in de aubergine.
leg de aubergine op een bakplaat en rooster ca 45 minuten in de oven.
Draai de aubergine regelmatig om.


Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur.
Voeg de knoflook toe en de tomaat als de knoflook gaat ruiken.
Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen tot de tomaat uit elkaar valt.
Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.


Haal de aubergine uit de oven.
Snij het steeltje van de aubergine en snij de aubergine in de lengte doormidden.
Verwijder het vruchtvlees met een lepel en gooi de schil weg.


Voeg de aubergine bij het tomaten/uimengsel en pureer grof.
Breng op smaak met citroensap, paprikapoeder, oregano, peper en zout.


Serveer op kamertemperatuur.
Lekker op een geroosterd broodje met feta


Bron: Mezze en Mousaka- Tessa Kiros

Geen opmerkingen:

Een reactie posten