dinsdag 4 september 2018

Nestjes van courgette en ei

4 personen

1/4 courgette
1/2 rode paprika in kleine blokjes gesneden
1/2 ui gesnipperd
 teen knoflook geperst
2 eetlepels olijfolie
4 eieren
100 gram ricotta of cottage cheese
1 bosui in ringetjes gesneden
Italiaanse kruiden
peper en zout
geraspte parmezaanse kaas
4 taartvormpjes van 10 cm doorsnede

Oven op 180 graden.
Vet de taartvormpjes in met een beetje olijfolie.
Snij de courgette in hele dunne sliertjes (Juliënne) 
Leg de sliertjes courgette tegen de wand van de taartvormpjes.
Verhit de rest van de olie in een pan.
Bak de ui met paprika en knoflook.
Schep het paprika mengsel in de bakjes en maak een kuiltje.
Breek de eieren in de kuiltjes.
Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Schep wat ricotta of cottage cheese over de groenten en het ei en strooi er wat parmezaanse kaas over.
Zet de taartjes in de oven en bak tot het ei gestold is.
Bij mij duurde dat ca 15 minuten.
Haal de taartjes uit de oven en strooi de ringetjes bosui over de courgette nestjes.
Serveer met gebakken aardappeltjes en een salade

Bron bewerkt recept: Sonja Bakker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten