maandag 8 oktober 2018

Pasta al aglione

2 personen

2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui geschild en gesnipperd
4 grote tenen knoflook
chilivlokken naar snmaak
halve theelepel gerdoogde oregano
blik gepelde tomatenstukjes (Mutti)
1/4 theelepel groentebouillonpoeder
200/250 gram pasta naar keuze 
parmezaanse kaas geraspt
theelepel crema di balsamico
gemalen zwarte peper naar smaak

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui glazig.
Knijp een teen knoflook uit en voeg toe aan de ui met chilivlokken en oregano.
Voeg het blik tomaten toe en laat de saus op laag vuur 10 minuten koken.

Snij de rest van de knoflook in dunne plakjes en verhit de rest van de olijfolie in een andere pan.
Bak de knoflookplakjes goudgeel. 
Zorg dat ze niet te bruin worden want de wordt de knoflook bitter.
Haal de plakjes knoflook uit de pan en giet het beetje overgebleven olie bij de tomatensaus.

Zet ondertussen een grote pan op met water en breng aan de kook.
Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Breng de tomatensaus op smaak met balsamico, gemalen zwarte peper en bouillon.

Schep de pasta uit het kokende water en voeg met aanhangend water toe aan de saus.
Het zetmeel wat in het aanhangende water zit bind de saus enigzins.
Meng de pasta goed door en laat goed heet worden.
Schep de pasta in borden en strooi de gebakken knoflook over de pasta.
Strooi de parmezaanse kaas over het gerecht en dien op met een frisse salade ernaast.

In het originele recept worden 10 teentjes knoflook gebruikt.
Bron bewerkt recept  Share Natascha Boudewijn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten