donderdag 22 november 2018

Baquette met Italiaanse salade en pestodressing

2 personen

2 baquettes
1 bol mozzarella
8 snoeptomaatjes
2 icebergsla bladeren 
hand rucola
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
1 augurk
zout en peper
Italiaanse kruiden

Dressing

2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel yoghurt
theelepel citroensap
hand verse basilicumblaadjes
teen knoflook
eetlepel parmezaanse kaas

Maak de dressing
Maal basilicum, knoflook en parmezaanse kaas fijn en voeg dan mayonaise, yoghurt en citroensap toe.
Pureer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout.
Zet weg tot gebruik.

Snij de paprika, mozzarella en augurk in kleine blokjes.
Halveer de tomaatjes.
Hussel de paprika, tomaat, augurk door elkaar en laat even uitlekken in een vergiet.
Meng dan de mozzarella erdoor en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.

Halveer de baquettes en beleg met de slabladeren en rucola.
Schep de salade op de bladeren en sprenkel de pestodressing erover


Geen opmerkingen:

Een reactie posten