maandag 4 februari 2019

Snel meuslibrood

200 gram meusli
325 gram volkorenmeel 
6 gram gedroogde gist
2 afgestreken theelepels (bakkers)zout
2,5 dl water
2,5 dl lang houdbare sojamelk 

Meng de meusli, meel, gist en zout in een kom.
Meng er de sojamelk en het water door.
Het mengsel gaat op een dikke havermout lijken.
Doe het deeg over in een met bakpapier beklede broodvorm van 900 gram.
Zet de gevulde vorm in een koude oven en zet de thermostaat op 110 graden.
Laat het brood 45 minuten in de oven staan.
Zet na 45 minuten de thermostaat op 180 graden en laat het brood nog een uur bakken.
Laat het brood uit de vorm glijden op een rooster en laat afkoelen.
Serveer het brood met boter, jam of appelstroop

Bron : Nigella Express- Nigella Lawson

Geen opmerkingen:

Een reactie posten