vrijdag 12 april 2019

Tortellini met truffel en paddenstoelen

2 personen

zakje tortellini met truffel (Grand Italia)
bakje gemengde paddenstoelen in stukjes gesneden/gescheurd
1/2 ui gesnipperd en teen knoflook geperst
bakje verse room (125 gram) 
scheutje olijfolie
flinke klont roomboter
paar plakjes truffelcarpaccio (Italiaanse winkel, EkoPlaza of groothandel)
peper en zout
paar sprietjes bieslook
parmezaanse kaas

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Smelt de boter op laag vuur met de olijfolie
Voeg de ui toe en bak 3 minuten op laag vuur zacht.

Voeg de champignons toe en de knoflook en bak nog een paar minuten verder op middelmatig vuur.
Giet de room bij het mengsel en roer goed door elkaar.

Breng op smaak met peper en zout en schep de plakjes truffelcarpaccio door het mengsel.
Schep dan de tortellini door de romige saus en verwarm nog even goed door.

Serveer de tortellini in diepe borden, knip de bieslook erboven en strooi er nog wat parmezaanse kaas over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten