zaterdag 4 mei 2019

Cannoli

Voor ca 12 rolletjes

150 gram (Italiaanse 00) bloem
snuf zout
15 gram cacoa
25 gram boter
25 gram suiker
1 ei
3 eetlepels witte wijn of Marsala
3 eetlepels vanillesuiker

1 geklutst ei om in te smeren
1/2 liter zonnebloemolie

Vulling

500 gram ricotta goed uitgelekt in een zeef
snuf kaneel
geraspte citroenschil
95 gram suiker
50 gram pure chocolade fijn gehakt
35 gram pistachenoten fijn gemalen

Maak het deeg

Zeef de bloem boven een kom.
Meng cacoa en zout erdoor.
Maak een kuiltje in het midden en voeg ei, boter, suiker, vanillesuiker en wijn toe en kneed in 10 minuten tot een soepel deeg.

Maak de vulling

Laat de ricotta goed uitlekken.
Meng de ricotta goed los met een vork.
Meng kaneel, citroen, suiker en chocolade door de ricotta.
Zet weg in de koelkast tot gebruik.

Ga verder met het deeg.
Rol het deeg uit tot een lap van ca 1-2 mm dik en snij er 12 vierkantjes uit van 8x8 cm.
Leg een cannolibuisje dwars op het deeg.
Smeer met een dun kwastje de puntjes van het deeg in met ei en plak de puntjes op elkaar.

Verhit een pan met olie tot 180 graden.
Frituur de cannoli tot ze mooi bruin zijn en draai ze een keer om in het vet.
Laat uitlekken op keukenpapier.

Schuif de metalen rolletjes van de cannoli en ga door met bakken tot al het deeg op is.

Doe de vulling in een spuitzak en spuit aan beide zijden van de rolletjes wat van de cannoli.
Strooi of doop de cannoli in de gemalen pistachenoten en bestrooi met poedersuiker.

Bron Kookgek Wilma

Instructiefilmpje GallioZafferano


Geen opmerkingen:

Een reactie posten