dinsdag 11 juni 2019

Appel-honing-walnotencake

4-5 handappels (ca 600 gram)
3 grote eieren
120 gram honing
125 gram yoghurt
50 ml olijfolie
210 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram walnoten in stukjes
25 gr gezouten roomboter in kleine blokjes
35 gram ruwe rietsuiker

Oven op 180 graden
Vet een springvorm van 23 cm in met wat boter en bekleed dan met bakpapier.

Was de appels.
Verwijder het klokhuis van de appels, de schil laat je zitten, en snijd ze overlangs in halve maantjes.
Hak de helft van de appels grof en leg de rest van de appels apart voor garnering.

Mix de eieren met de honing in een kom en klop met de mixer 2-3 minuten tot het een bleek en luchtig mengsel is geworden.
Roer de yoghurt erdoor.
Sprenkel de olijfolie erover en roer tot alles goed gemengd is.
Zeef het meel boven de kom tot er geen klontjes meer zijn.
Voeg dan de appels en de walnootstukjes toe en roer nog een keer goed door.

Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.
Steek de plakjes appel dakpansgewijs in het deeg.
Verdeel de blokjes boter over de taart en strooi de suiker erover zodat de bovenkant karameliseert.

Bak de cake 45-60 minuten in de oven (iedere oven is verschillend).
De cake is gaar als je er een spies insteekt die er schoon uitkomt.
Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm.

Strooi nog wat poedersuiker over de cake en snij hem in punten.

Bron Aan tafel in Venetië- Skye McAlpine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten