zaterdag 15 juni 2019

Tiramisu met limoncello

Voor (flinke) 6 porties

2 citroenen
80 ml limoncello
2 pakken savoiardi of lange vingers
250 ml slagroom
250 mascarpone
50 gram poedersuiker

Was de citroenen, rasp de schil en zet even weg.
Pers de citroenen uit.
Klop de slagroom met mascarpone en poedersuiker stijf.
Roer de helft van de citroenschil door de room/mascarpone

Meng citroensap met limoncello en drenk de lange vingers erin.
Leg in een glazen schaal de helft van de lange vingers.
Schep de helft van het mascarpone/roommengsel erop.
Leg nog een laag in limoncello gedrenkte lange op het roommengsel en schep de rest van het mascarpone erop.
Strooi de rest van de citroenschil over het mengsel

Dek af en zet een paar uur in de koelkast, maar de volgende dag smaakt het nog beter!

Bron Ciao Tutti


Geen opmerkingen:

Een reactie posten