zondag 11 augustus 2019

Gnocchi ala Sorrento

2 personen

500 gram gnocchi uit een pak of zelf gemaakt 
(mijn voorkeur gaat naar zelf gemaakte uit maar soms is een een pak snel en makkelijk)
1 blik tomaten van 400 gram (Mutti)
4 blaadjes verse basilicum + extra voor garnering
2 eetlepels olijfolie + extra voor invetten ovenschaal
zout en peper
125 gram mozzarella
50 gram geraspte parmezaanse kaas

Kook gnocchi volgens gebruiksaanwijzing gaar.
Doe de bliktomaten in een pan en breng op smaak met peper, zout en basilicum.
Pureer tot een gladde tomatensaus.
Verhit de olijfolie in een pan en giet de tomatensaus er bij.
Laat 5 minuten op laag vuur pruttellen.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en verhit de oven op 200 graden.
Schep de gare gnocchi bij de tomatensaus.
Snij de mozzarella in blokken.

Schep de gnocchi in de oven schaal en meng de mozzarella er door.
Strooi de parmezaanse kaas over het gerecht en zet het in de oven.
Bak de gnocchi in 15-20 minuten gaar.
Strooi nog wat blaadjes basilicum over het gerecht en serveer heet.

Bron: Italiaans koken met Antoinette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten