donderdag 5 september 2019

Semifreddo met frambozen en merinque

2 bakjes frambozen
300 ml slagroom
5 eetlepels suiker
200 ml boerenyoghurt
150 gram merinque verkruimeld
1 bakje frambozen grof geprakt en bewaar een paar frambozen voor het serveren
ongezouten gepelde pistache noten en amarettikoekjes verkruimeld (garnering)

Pureer de 2 bakjes frambozen.
Klop de slagroom stijf met de suiker.
Schep de geprakte frambozen door het mengsel.
Meng dan de yoghurt en 3/4 van de merinque kruimels door het mengsel.

Bekleed een cakevorm met plasticfolie.
Schep de frambozenpuree op de bodem.
Schep daar het roommengsel op en strooi er de rest van de merinque kruimels op.

Zet de semifreddo minstens 4 uur in de vriezer.
(ik liet de semifreddo een nacht staan maar haal hem er op tijd uit ca 20 minuten voor het serveren want hij moet half bevroren zijn)

Haal de semifreddo uit de vriezer  en verwijder uit de vorm.
Verwijder het plastic en strooi er gehakte pistachenoten en amaretti kruimels over.
Serveer met een paar overgebleven frambozen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten