vrijdag 6 december 2019

Pesto van cavalo nero

ca 400 gram cavalo nero
80 gram parmezaanse kaas
40 gram blanke amandelen
40 gram pijnboompitten
flinke teen knoflook
peper en zout
olijfolie

Snij de cavalo nero van de stelen en blancheer een paar minuten in kokend water.
Laat goed uitlekken.
Rooster de amandelen en pijnboompitten.

Doe de cavalo nero in een keukenmachine met de amandelen, pijnboompitten en knoflook en pureer grof.
Voeg de kaas toe en maal tot een grove puree.
Voeg olijfolie toe tot het een smeuiig geheel is en breng op smaak met peper en zout.

Eet de pesto met pasta, smeer op een stukje brood of voeg wat toe aan de pizza.
Ik at de pesto op een tosti met geitenkaas en de rest ging in goed schoon gemaakte potjes met een flinke laag olie er op.
Bewaar de potjes in de koelkast of vries de pesto in porties in.

Bron: http://www.foodhunting.nl/zelfgemaakte-pesto-van-cavolo-nero


Geen opmerkingen:

Een reactie posten