zondag 26 januari 2020

Ravioli gevuld met mascarpone en zongedroogde tomaten

100 gram bloem type 00
100 gram semolina
2 eieren (ca 100 gram)

1 bakje mascarpone van 250 gram
2 volle eetlepels zongedroogde tomatentapenade
50 gram parmezaanse kaas
1 teen knoflook geraspt
3 zongedroogde tomaten op olie in reepjes gesneden
1/2 theelepel rode peperpasta of een flinke snuf peperoncino
Italiaanse keukenkruiden
 peper en zout 

blik gepureerde tomaten Mutti (polpo)
olie
1 rode ui gesnipperd

Meng beide soorten meel met de eieren en kneed met de hand of met de Kitchenaid tot een stevig deeg.
Verpak in plasticfolie en laat ca 30 minuten rusten.

Meng de tapenade door de mascarpone
Breng op smaak met peper, zout, parmezaanse kaas, knoflook, rode peperpasta of vlokken en Italiaanse keukenkruiden.

 Rol het pastadeeg uit op het een na laatste standje tot een lap
Strooi wat semola op de raviolivorm en leg de deeglap erop.
Duw de holtes voorzichtig in en schep in ieder holte een beetje van het mascarponemengsel.
Bestrijk de randen met water en leg een andere deeglap op de vorm.
Ga met een kleine deegroller over het deeg en druk de randen goed aan.
Verwijder de ravioli uit de vorm en ga door  met ravioli maken tot alle vulling op is.

Verhit olie in een pan en voeg rode ui toe.
Bak een paar minuten op hoog vuur en voeg dan het blik polpo aan de ui. 


Breng een grote pan met water aan de kook en voeg zout toe.
Voeg de ravioli aan het kokende water toe.
Zodra de ravioli boven komen drijven zijn ze gaar, dit duurt ongeveer 2 minuten.
Schep de ravioli uit de pan en voeg toe aan de saus.
Verwarm het mengsel kort op hoog vuur.
Schep de ravioli in borden en rasp er wat parmezaanse kaas over.



 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten