zondag 5 januari 2020

Ravioli met champignons

100 gram semolina
100 gram bloem tipo 00
2 eieren geklutst




250 gram kastanje champignons
150 gram oesterzwammen in stukken gescheurd
125 gram ricotta
100 ml room
theelepel truffepasta
1 ei geklutst
peper en zout
parmezaanse kaas
raviolivorm
olijfolie/boter

Meng beide soorten meel met de eieren en kneed met de hand of met de Kitchenaid tot een stevig deeg.
Verpak in plasticfolie en laat ca 30 minuten rusten.

Hak de kastanjechampignons helemaal fijn tot kruimels in een keukenmachine.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignonkruimels tot het vocht verdwenen is.
Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met truffelpasta, peper en zout.
Laat afkoelen.

Rol het pastadeeg uit op het een na laatste standje tot een lap
Strooi wat semola op de raviolivorm en leg de deeglap erop.
Duw de holtes voorzichtig in en schep in ieder holte een beetje van het champignonmengsel.
Bestrijk de randen met het geklutste ei en leg een andere deeglap op de vorm.
Ga met een kleine deegroller over het deeg en druk de randen goed aan.
Verwijder de ravioli uit de vorm en ga door  met ravioli maken tot alle vulling op is.

Laat de ravioli rusten op een met semola bestrooide houten plank en begin met het maken van de saus.
Smelt boter met olijfolie in een koekenpan en fruit de oesterzwammen kort op hoog vuur.
Roer de room door de oesterzwammen en breng op smaak met peper en zout.

Breng een grote pan met water aan de kook en voeg zout toe.
Voeg de ravioli aan het kokende water toe.
Zodra de ravioli boven komen drijven zijn ze gaar, dit duurt ongeveer 2 minuten.
Schep de ravioli uit de pan en voeg toe aan de saus.
Verwarm het mengsel kort op hoog vuur.
Schep de ravioli in borden en rasp er wat parmezaanse kaas over.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten