woensdag 29 januari 2020

Rozijnenbrood van oliebollenmix

1 pak oliebollenmix
300 ml lauwwarm water
200 gram rozijnen
100 gram gele rozijnen
50 gram gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
1 volle theelepel koekkruiden

Doe de rozijnen en abrikoosstukjes in een kom en giet er heet water over.
Laat een kwartiertje wellen.
Meng oliebollenmix met het lauwwarme water en roer tot een kleverig deeg.
Giet het water af van de rozijnen/abrikozen en schep de rozijnen met  aanhangend water bij het oliebollendeeg.
Roer goed om en roer dan de koekkruiden door het deeg.

Doe het deeg in een met bakpapier beklede broodbakvorm van ca 28 cm en druk het met vochtige handen goed in de vorm.
Dek de vorm af met ingevet plasticfolie of een douchemuts.
Laat anderhalf uur rijzen op een warme plek of op kamertemperatuur (20-22 graden).

Verhit de oven op 200 graden.
Bak het rozijnenbrood in ca 45 gaar en goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten