zaterdag 21 maart 2020

Rode kool in het zuur

1/2 rode kool
240 ml water
120 ml appelazijn
120 ml rode wijn azijn
2 theelepels suiker
6 teentjes knoflook
3 laurierblaadjes
6 theelepels komijnzaad
peper en 1 theelepel zout

Snij of schaaf de kool in hele dunne plakken.
Meng in een grote kom of afwasteil het water met de azijnsoorten, suiker, zout en peper.
Zet er een bord met iets zwaars op zodat de kool goed onderhet vocht blijft staan.
Laat drie uur staan.

Steriliseer 3 grote potten van augurken of mayonaise in de oven op 100 graden.
Giet kokend water in de deksels en laat ze uitlekken op een schone doek.

Verdeel knoflook, laurier, komijn over de potten.
Doe de kool in de potten stamp goed aan (met een zuurkoolstamper)
Sluit de potten af en zet een nachtje in de koelkast.
De volgende dag kan de kool geconsumeerd worden maar als de kool langer staat komt dit te goede aan de smaak.

Ik gebruikte een hele rode kool verdubbel dan alle ingrediënten.

Bron CherryCharlie.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten