woensdag 6 mei 2020

Cannelloni met ricotta en spinazie

2 personen

10-12 cannelloni pijpjes
olijfolie
1 blik tomaten Polpa Mutti
1 klein uitje gesnipperd
peper en zout
paar blaadjes basilicum

1 teen knoflook fijn gehakt
1 zak gewassen spinazie 200 gram
1 bakje ricotta 250 gram goed uitgelekt
1 ei
3 eetlepels parmezaanse kaas
peper en zout
nootmuskaat

Verhit de oven op 180 graden

Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit de ui.
Voeg de polpa toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat ca 10-15 minuten op laag vuur sudderen.

Verhit olie in een grote koekenpan.
Voeg de spinazie toe met de knoflook en laat slinken.
Haal de spinazie uit de pan en hak fijn.
Laat dan goed uitlekken.

Meng de ricotta met het ei en parmezaanse kaas.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Meng de spinazie door het ricotta mengsel.

Schep het ricotta mengsel in een spuitzak.
Schep een laagje tomatensaus in een ovenschaal
Vul de ongekookte pijpjes met het spinazie/ricotta mengsel en leg in de schaal op de saus
Giet de rest van de saus over de cannelloni pijpjes en strooi er nog wat parmezaanse kaas over.

Zet de schaal in de oven en bak 20-25 minuten tot de cannelloni gaar is en de kaas gesmolten. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten