zondag 10 mei 2020

Wortel caponata

4 personen

1 rode ui
 1 grote teen knoflook
1 verse rode chilipeper
olijfolie
500 gram gekleurde wortels of alleen oranje
25 gram pijnboompitten
25 gram rozijnen
1 eetlepel vloeibare honing
2 eetlepels rode wijnazijn
 peper en zout

Pel de ui en de knoflook en snij in stukjes.
Halveer de rode peper  in de lengte en verwijder de zaadjes.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak ui, knoflook en rode peper.

Was en schil de wortel en halveer ze.
Doe de wortel met pijnboompitten en rozijnen en een snufje zeezout bij de ui en bak het mengsel ongeveer een uur op laag vuur.
Voeg zo nodig een scheutje water toe om aanbakken te verkomen.
Dek af met een deksel.

Sprenkel de laatste 5 minuten rode wijnazijn en honing over de wortels en bak nog even op hoog vuur.
Roer goed door.

Eet de caponata warm lauw of koud als salade.
Breng op smaak met peper en zout

Bron: Jamie kookt Italië


Geen opmerkingen:

Een reactie posten